Kampanie

Zarządzanie kampaniami

Edytowanie kampanii

Możesz edytować kampanię bez ograniczeń, dopóki jej status to "Wersja robocza". Po aktywacji kampanii można edytować wyłącznie następujące pola:

  • Nazwa
  • Priorytet numeru
  • Tagi
  • Planowana data zakończenia
  • Grupa dni wolnych
  • Godziny pracy
  • Prefiks połączenia
  • Limit czasu dzwonienia
  • Czarne listy
  • Poziom intensywności wywołania
  • Język zamiany tekstu na mowę
  • Głos zamiany tekstu na mowę
  • Maksymalna liczba prób
  • Minimalny interwał ponawiania prób
  • Numery do wybrania (tylko gdy dostarczanie numerów kampanii to "Dynamiczne")

Dodatkowo przepływy połączeń używane przez kampanię zostaną przełączone w tryb "tylko do odczytu" po rozpoczęciu kampanii.

Gdy status kampanii zmieni się na "Zakończona" lub "Anulowana", można edytować wyłącznie następujące pola:

  • Nazwa
  • Tagi

Usuwanie numerów z kampanii

Gdy ustawienie Dostarczanie numerów kampanii ma wartość "Dynamiczne", możesz usuwać numery z kampanii podczas jej trwania. Jest to przydatne, aby usunąć numery, na które nie chcesz już dzwonić, na przykład dlatego, że skontaktowałeś się już z klientem w inny sposób i nie chcesz dzwonić do niego ponownie.

Usunąć można tylko numery w następujących stanach:

  • Bez kontaktu: z numerem nie było jeszcze kontaktu.
  • Oczekująca ponowna próba: numer ma poprzednie nieudane próby połączenia i jest zaplanowany do ponownej próby; ta ponowna próba zostanie anulowana.

Listowanie kampanii

Sekcja Kampanie domyślnie wyświetla listę wszystkich kampanii, które nie są zarchiwizowane. Możesz zastosować filtry, aby wyświetlić tylko kampanie spełniające określone kryteria. Ponieważ lista kampanii może rosnąć w nieskończoność, możesz archiwizować kampanie, do których nie musisz już często uzyskiwać dostępu, aby lista była przejrzysta i krótsza. Gdy kampania zostanie zarchiwizowana, wszystkie statystyki są zachowywane i możesz uruchamiać raporty jak zwykle, ale nie będzie ona domyślnie wyświetlana na liście kampanii (z wyjątkiem sytuacji, gdy zastosujesz filtr "Zarchiwizowane").

Kampanie można również usuwać; w tym przypadku wszystkie statystyki zostaną utracone. Upewnij się, że te informacje nie będą Ci potrzebne w przyszłości, ponieważ tej operacji nie można cofnąć.

Duplikuj kampanię Kampanię można skopiować, aby utworzyć nową kampanię na jej podstawie. Ta nowa kampania będzie zawierać te same ustawienia, a opcjonalnie możesz też skopiować numery, decydując, które numery powinny zostać uwzględnione w nowej kampanii (bez kontaktu, nieudane połączenia itd.). Nowa kampania będzie miała status ustawiony na "Wersja robocza", dzięki czemu możesz wprowadzić zmiany przed jej aktywacją.

Wskaźnik aktywności kampanii

Oprócz statusu kampanii, lista kampanii wyświetla ikonę po lewej stronie każdej kampanii, wskazującą, czy aktualnie wykonuje ona połączenia, a jeśli nie, to z jakiego powodu. Po najechaniu kursorem na tę ikonę wyświetli się etykieta z dodatkowymi szczegółami. Możliwe powody, dla których kampania może nie wykonywać połączeń, są następujące:

  • Działa: kampania działa, brak problemów.
  • Oczekiwanie na numery: kampania działa, ale nie ma numerów do wybrania (kampania dynamiczna bez numerów).
  • Poza zakresem dat: kampania jest skonfigurowana do rozpoczęcia w przyszłej dacie.
  • Poza godzinami pracy: kampania jest aktywna, ale aktualnie jest poza skonfigurowanymi godzinami pracy.
  • Brak dostępnego serwera w regionie: w wybranym regionie nie jest dostępny żaden serwer. Może to wystąpić tylko podczas okien serwisowych.
  • Monitor kolejek offline: moduł Monitor kolejek jest offline, a kampania wymaga informacji z niego (tryby Dialer predykcyjny lub Dialer progresywny).
  • System telefoniczny na czarnej liście: system telefoniczny został umieszczony na czarnej liście z powodu naruszeń. W takim przypadku należy skontaktować się z pomocą techniczną.
  • Osiągnięto dzienny limit połączeń: osiągnięto maksymalną liczbę połączeń dziennie (na przykład na kontach bezpłatnych lub niektórych kontach demo partnerów).
  • Dostarczanie numerów niedozwolone w planie: kampania jest skonfigurowana z dynamicznym dostarczaniem numerów, ale bieżący plan to Essentials.
  • Tryb dialera niedozwolony w planie: kampania jest skonfigurowana w trybie Dialer predykcyjny lub Dialer progresywny, ale bieżący plan to Essentials lub Professional.
  • Tryb obsługi połączenia niedozwolony w planie: kampania jest skonfigurowana z konwersacyjnym agentem AI, ale bieżący plan to Essentials lub Professional.
  • Numer wewnętrzny niezarejestrowany: wystąpił problem z rejestracją numeru wewnętrznego systemu telefonicznego.

Zarządzanie statusem kampanii

Z listy kampanii możesz wykonywać na nich następujące działania:

  • Aktywuj: to przeniesie kampanię ze statusu "Wersja robocza" do statusu "Aktywna". Na tym etapie przeprowadzane są pewne walidacje, aby upewnić się, że kampania jest gotowa do uruchomienia.
  • Wstrzymaj: gdy kampania jest "Aktywna", można ją wstrzymać, aby tymczasowo zatrzymać wykonywanie połączeń.
  • Wznów: gdy kampania jest "Wstrzymana", można ją wznowić, aby kontynuować wykonywanie połączeń.
  • Anuluj: kampanię w stanie "Aktywna" lub "Wstrzymana" użytkownik może anulować. Tej operacji nie można cofnąć. Statystyki zostaną zachowane, ale nie będą wykonywane żadne kolejne połączenia.
  • Zakończ: kampania w stanie "Aktywna" lub "Wstrzymana" może zostać zakończona, ponieważ wykonano wszystkie połączenia lub ponieważ osiągnięto skonfigurowaną datę zakończenia.

Poniższy diagram pokazuje możliwe statusy kampanii i przejścia między nimi. Status kampanii i przejścia

SIP Caller może potrzebować do 5 sekund, aby rozpocząć lub zatrzymać wykonywanie połączeń po zmianie statusu kampanii.



SIP Caller
© 2026 Easy Caller LLC Wszelkie prawa zastrzeżone
LinkedinYou Tube
Trustpilot